Лосанжелиската полиция ще разследва как актьорът Матю Пери се е сдобил

...
Лосанжелиската полиция ще разследва как актьорът Матю Пери се е сдобил
Коментари Харесай

Разследват как Матю Пери се е сдобил с кетамин

Лосанжелиската полиция ще проверява по какъв начин актьорът Матю Пери се е сдобил с кетамин по лекарско наставление, потвърдиха източници от правоохранителните органи пред Los Angeles Times на 21 май.

Пери умря на 54-годишна възраст на 28 октомври 2023 година в гореща вана в дома си в Пасифик Палисейдс. Според правосъдния доктор в Лос Анджелис в стомаха му са открити следи от кетамин, който от време на време се употребява за лекуване на меланхолия.

При аутопсията обаче са открити равнища на кетамин в кръвта му, сходни на тези, употребявани при обща упойка. " При високите равнища на кетамин, открити в кръвните му проби след гибелта, главните смъртоносни резултати биха били както от сърдечносъдовата свръхстимулация, по този начин и от респираторната меланхолия ", се показва в отчета от аутопсията.

При аутопсията като фактори, съдействали за гибелта му, са посочени също удавяне, коронарна болест и бупренорфин - лекарство, употребявано за лекуване на опиоидна взаимозависимост, за което Пери намерено приказва в изявленията и записките си от 2022 година Тя е оповестена за акцидент, без доказателства за осъществено закононарушение.

Полицията на Лос Анджелис и Агенцията за битка с опиатите обаче в този момент изследват по какъв начин артистът е погълнал такива високи равнища на кетамин - в организма си и като цяло. TMZ първи заяви за следствието, което се отнася най-много до това кой и при какви условия е дал опиата на артиста.

Според правосъдния доктор в дните преди гибелта си Пери е бил подложен на терапия с вливане на кетамин за лекуване на тревога и меланхолия. Последната му известна инфузия е била седмица и половина преди този момент, което значи, че кетаминът, открит в организма му при аутопсията, не е от процедурата.

В мемоарната си книга  " Приятели, любовници и огромното извънредно нещо "  от 2022 година Пери разисква дългата си история със корист с опиати, почнала на 14-годишна възраст и засилила се под въздействието на светлината на прожекторите по време на присъединяване му в сериала " Приятели ", предаван по NBC от 1994 до 2004 година В един миг, написа Пери, той е консумирал до пет дузини хапчета дневно. Към момента на гибелта си е бил 19 месеца изтрезнял, съгласно правосъдния доктор, който отбелязва, че в организма му не е имало други опиати и че в дома му не са открити опиати или такъми за тях.

Съдебният лекар отбелязва също, че обичаният артист, който в миналото е имал навика да пуши по две кутии цигари дневно, е страдал от диабет и хронична обструктивна белодробна болест - група болести, които могат да причинят блокиране на въздушния поток и проблеми с дишането.

Това не е първият случай, в който федералните сътрудници проверяват гибел на звезда, обвързвана с опиати. След съдбовната инцидентна свръхдоза на Мак Милър през 2018 година полицията арестува и упрекна Райън Майкъл Рийвис за това, че е продал на рапъра подправени хапчета, съдържащи фентанил. През април 2022 година той беше наказан на 11 години във федерален затвор, съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР